Se încarcă...
Un Cos De Nuiele Tradițional Elementul Indispensabil De Paște

Un cos de nuiele tradițional elementul indispensabil de Paște

Se apropie sfintele sărbători pascale și pentru că știm cât de multe lucruri ai de pregătit, ne-am gândit să-ți dăm o mână de ajutor și să-ți vorbim astăzi despre importanța coșului de nuiele când vine vorba de astfel de ocazii. Un cos de nuiele cu aspect tradițional, împletit cu migală, din materie primă de înaltă calitate și cu o atenție deosebită pentru detalii este mai mult decât un simplu suport pentru lucrurile mărunte care nu-și găsesc locul prin casă.

De Paște mai ales, tradiționalul coș de nuiele capătă un rol aparte în casele românilor. Fabricat din materie primă naturală, el se potrivește de minune pe mesele de Paște și se încadrează frumos în decorul specific acestei sărbători. Iată câteva idei pe care cu siguranță îți va face plăcere să le pui în practică luna care urmează.

Cum să folosești un cos de nuiele când te pregătești pentru Paște?

1. Cel mai frumos suport pentru ouăle de Paște

Dacă nu ai decât un singur coș de nuiele prin casă, păstrează-l pentru a așeza frumos în el ouăle vopsite de Paște. Indiferent dacă le colorezi în roșu sau îți lași imaginația să zboare și le transformi în mici opere de artă în toate culorile curcubeului, ouăle tale de Paște au nevoie de un suport în care să le prezinți frumos înainte de a da startul întrecerilor cu familia și prietenii. Iar cu un coș elegant, cu aspect rustic, scoți caracteristicile lor în evidență mai bine decât cu oricare alt tip de suport. Pentru un aer mai deosebit, poți umple coșul cu fâșii foarte înguste de hârtie groasă, maro, care să imite paiele de fân, sau poți așeza înăuntru un ștergar cu motive naționale.

2. Sfintele daruri se duc la Biserică în coșuri de nuiele

Dacă ai în plan să mergi la Biserică de Paște și să mai și duci din bunătățile pregătite de tine ca să împarți cu ceilalți credincioși la finalul slujbei, atunci cu siguranță vei avea nevoie de un coș de nuiele. Într-un astfel de coș frumos împletit, nu doar coliva capătă un aer demn și modest, ci și fructele, plăcintele și oricare alte daruri ai în plan să le aduci la Biserică în zilele de sărbătoare.

3. Ornamente de Paște într-un coș de nuiele

Dacă îți place să-ți decorezi casa cu fiecare ocazie, un coș de nuiele cu siguranță îți va fi de folos când creezi ornamentele cu tematică pascală. Fie că-l transformi într-un cuib de ouă cu puișori, culcușul iepurașului sau pur și simplu îl umpli cu flori proaspete de primăvară, coșul tău de nuiele va schimba complet atmosfera încăperii pe care o decorează și va oferi musafirilor tăi un motiv în plus de uimire și apreciere când îți calcă pragul. Dacă nu ai alte idei mai creative, poți umple coșul cu crenguțe de salcie și forsythia și îl transformi pe loc în piesa de rezistență în cadrul decorului tău de Paște.

4. Activități pascale alături de copii

Dacă ai copii și vrei să organizezi o activitate de Paște frumoasă pentru ei, atunci provoacă-i pe ei să folosească coșul de nuiele și să-l decoreze cu motive pascale. Le mai poți pune la dispoziție hârtie colorată, creioane și carioci, plastilină, cartoane și orice alte materiale cu care le place să lucreze atunci când confecționează obiecte handmade. Îi poți ajuta să confecționeze iepurași urecheați din miezul de carton de la hârtia igienică, puișori pufoși din gheme de culoare galbenă, ghirlande colorate din hârtie colorată sau, îi poți lăsa să se desfășoare așa cum vor ei explicându-le doar tema. Pregătește-te pentru dezordine și resturi de materiale, dar și pentru câteva ore de distracție.

#5 Un mod deosebit de prezentare a darurilor pentru cei dragi

Tocmai am terminat de curând de vizionat un serial american mai vechi, iar unul dintre lucrurile care mi-au rămas în minte sunt coșurile împletite, pline ochi cu brioșe pufoase sau croisanți calzi pe care unul din personaje le făcea cadou vecinilor pentru a consolida prieteniile cu aceștia. Și chiar dacă la început mi s-a părut un dar puțin cam șters pentru niște persoane care își permiteau să ofere absolut orice, mi-am dat seama că nu valoarea cadoului era importantă, ci semnificația lui. De aceea și tu, dacă ai prieteni apropiați sau persoane din familie pe care vrei să le bucuri cu ceva special de Paște, poți urma acest exemplu și cu siguranță gestul tău frumos nu va trece nerăsplătit.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: