Se încarcă...

Brânză de Covurlui din lapte de oaie 1 kg

Brânza de Covurlui este făcută după rețeta bunicilor noștrii, în special, a lui Tataia Gică. Pasiunea lui pentru animale și rețeta dobândită din generații, împreună cu atenția strictă asupra igienei în Brânzărie, face din acest caș, îndulcit în sare, un produs excepțional, plin de savoare și cu o înaltă valoare nutrițională! Acestea sunt făcute din lapte integral, din fermă proprie.

Brânza de Covurlui este o brânză tradițională românească, cu denumire de origine protejată (DOP), făcută din lapte de oaie. Este numită astfel după localitatea Covurlui din județul Vaslui, unde se pare că ar fi fost produsă pentru prima dată în secolul al XVII-lea.

Brânza de Covurlui este o brânză semi-tare, cu o textură fermă și o culoare galben-pal. Are un gust intens și sărat, cu note ușoare de nucă. Este considerată una dintre cele mai bune brânzeturi din România și este foarte apreciată în gastronomie, fiind folosită în diverse preparate, de la pizza la salate și sandwich-uri.

Cantitatea minimă a comenzii este de 1 kg

[wcfm_store_info data="store_email"]

  Completează formularul de mai jos

  45 lei

  Stoc epuizat

  Descriere

  Brânza de Covurlui din lapte de oaie este un produs tradițional românesc, făcut din lapte de oaie, în special în zona Covurluiului din Moldova. Este o brânză maturată, cu o textură fermă și un gust intens și sărat.

  Procesul de fabricație începe prin încălzirea laptelui de oaie și adăugarea unui coagulant, cum ar fi cheagul, pentru a îngroșa laptele și a forma coagulul. După coagulare, coagulul este tăiat în bucăți mici și apoi transferat în matrițe speciale, unde este lăsat să se scurgă și să se maturizeze timp de câteva săptămâni sau chiar luni.

  Brânza de Covurlui este apoi scoasă din matrițe și lăsată să se usuce în aer liber, fiind întoarsă periodic pentru a se asigura o uscare uniformă. După uscare, brânza este pusă la maturat într-un mediu controlat de temperatură și umiditate, pentru a-i dezvolta gustul și aroma caracteristice.

  Această brânză este bogată în nutrienți, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, calciu și vitaminele A și B12. Datorită faptului că este făcută din lapte de oaie, are un conținut ridicat de grăsimi și proteine, fiind o sursă importantă de energie și nutrienți pentru organism.

  Brânza de Covurlui din lapte de oaie este utilizată în bucătăria românească ca ingredient principal în diverse feluri de mâncare, precum salate, mâncăruri tradiționale și sandvișuri. Este, de asemenea, adesea servită ca aperitiv, împreună cu pâine și alte gustări.

  În concluzie, brânza de Covurlui din lapte de oaie este o brânză tradițională românească, cu o textură fermă și un gust intens și sărat. Este făcută din lapte de oaie, fiind o sursă importantă de nutrienți precum proteine, grăsimi sănătoase, calciu și vitamine. Este utilizată în bucătăria românească ca ingredient principal sau servită ca aperitiv.