Se încarcă...
Descriere

Zăganu este o micro-berărie independentă, 100% românească fondată în 2013 de Alexandru şi Laurenţiu, doi tineri antreprenori.

Ne mândrim cu o producţie anuală de 0.0049 milioane de hectolitri de bere artizanală, nepasteurizată, îmbuteliată şi etichetată semiautomat. Producţia este asigurată de o echipă mică de localnici pricepuţi din comuna Măneciu, în frunte cu maestrul nostru berar.

Micro-berăria noastră se află la poalele vârfului Zăganu din munţii Carpaţi, aproape de staţiunea Cheia, în satul Măneciu-Ungureni, judeţul Prahova. Zăganu, atât muntele cât şi berea poartă numele unei specii de măiastre de vultur (vulturul bărbos), vânat până la dispariţie în urmă cu 100 ani.

Berea pe care o producem în această micro-berărie se numeşte Zăganu şi este o bere artizanală, nepasteurizată, fabricată doar din ingrediente uşor de citit şi pronunţat: apă, malţ, hamei şi drojdie.

Am început să producem primele 2 sortimente de bere în octombrie 2013: o bere blondă stil Pilsner şi o bere brună stilul Schwarzbier, ambele fermentate natural timp de minim 21, respectiv 30 de zile, apoi îmbuteliate în sticle (0.5L) sau butoaie (30L), cu un termen de valabilitate de 45 de zile.

Acesta este motivul pentru care berea Zăganu este îmbuteliată doar la cerere, în funcţie de comenzile primite de la partenerii care au decis să ne vândă berea - baruri, bistrouri, băcanii şi magazine specializate.

Începând din octombrie 2015, odată cu aniversarea de 2 ani, am lansat 2 beri noi, speciale, care să ne completeze portofoliul: Zăganu India Pale Ale şi Zăganu Roşie (Red Belgian Ale). Ambele sunt nepasteurizate, nefiltrate, produse cu o drojdie de fermentaţie înaltă, şi măturate timp de minim 23 zile.

În 2016 am lansat o nouă bere în ediţie specială, un Pale Ale numit Adonis, după numele primului zăgan văzut pe cerul României după peste 80 de ani de la dispariţie.

În august 2017 am deschis primul bar Zăganu, numit Fabrica de Bere Bună, în Bucureşti, pe Calea Victoriei 91-93.

Adresa

Bodeni 72, Măneciu-Ungureni, Prahova, Romania

Categorie
Contact

    • No comments yet.
    • Add a review