Se încarcă...
Descriere

Pe străvechile tărâmuri ale Transilvaniei, într-un loc cunoscut azi de localnici cu numele de Ultimul bastion al prunelor, o familie provenită dintr-o breaslă de zidari a început să creeze un stimulent curat și natural, prin distilarea fructelor. Cel care a pus bazele activității este un strămoș al lui Silviu Zetea, care din dragostea sa pentru băuturile tradiționale românești a început să fabrice pălincă cu două secole în urmă.

În perioada interbelică, dar și după cel de-al doilea război mondial, Valter Zetea, precum și frații săi, au construit mai multe pălincii. Anii care au urmat sub conducerea comunistă nu au fost o perioadă simplă, dar funcționționând sub patronajul fostelor întreprinderi de stat, denumite Vinalcooluri, micile proprietăți ale familiei Zetea au continuat să existe și să producă băuturi care încălzesc trupul și bucură sufletul.

După revoluția din anul 1989, Silviu Zetea îndeplinește visul regretatului său tată de a înființa o întreprindere legală, într-un stat democratic, unde să deții capital nu mai era considerat interzis. Perseverența a dat roade și odată cu înregistrarea firmei, emblemei, dar și mărcii ZETEA, întreprinderea înființată de Silviu Zetea se dezvoltă și capată autoritate.

Zetea a inventat și metoda triplei distilări, la cazane cu foc direct, prevăzute cu un sistem de deflegmare simplă, care îmbunătățeau radical calitatea produsului finit.

Susținut de familie și copiii săi, Silviu Zetea reușește să lanseze pe piață în anul 2000 o gamă de produse de lux, care obțin medalia de argint la Concursul Mondial de profil de la Bruxelles, poziționând băuturile zetea într-o piață de nișă. Astfel, Zetea ajunge primul producător român de buturi tari, care vinde pălincă scumpă și foarte apreciată de cei care își doresc o băutură selectă, în România.

După cum afirmă ingeniosul antreprenor Silviu Zetea, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără implicarea totală a tuturor membrilor familiei, care s-au dăruit trup și suflet acestui proiect cu un succes răsunător, dar în care puțini au crezut la început.

Adresa

Medieșu Aurit, România

Retele sociale
Contact

    • No comments yet.
    • Add a review