Vinars Jidvei VSOP – un univers întreg îmbuteliat într-o sticlă

Vinars Jidvei

Vinarsul Jidvei VSOP te invită să descoperi un întreg univers de tradiții și legende românești. Este o licoare misterioasă, secretoasă, care la început este plină de vervă, sălbatică și înflăcărată, iar apoi, odată cu trecere timpului, în timp ce se odihnește în butoaiele din lemn de stejar transilvănean în care este lăsată să se maturizeze, se domolește, respirând profund prin porii lemnului ca să se liniștească. Acesta este antrenamentul de anduranță prin care Vinarsul Jidvei se pregătește pentru a se prezenta cum se cuvine iubitorilor de băuturi fine. Iar când este gata, se îmbuteliază în sticle de 700 ml, așa cum cere tradiția. 

Vinarsul Jidvei se obține prin distilarea unor vinuri de excepție, fabricate doar din struguri proaspeți, de cea mai bună calitate, și te încântă cu gustul său caracterizat de note delicioase de fructe, condimente de pe alte continente, caramel dulce, și o explozie de arome de vanilie, ciocolată și nuci. 

Lemnul de stejar îl cuprinde ca o îmbrățișare protectoare și puternică, care îl păstrează cu grijă timp de cinci ani ca să se maturizeze într-un ritm lemn, dar sigur. Toate aceste experiențe, trăite de vinars de când era strugure și până ajunge la desăvârșire, se dezvăluie rând pe rând atunci când vinarsul este turnat într-un pahar cu pântec rotund, de forma unei lalele, pe care îl cuprinzi delicat în palme ca să încălzești lichidul de culoarea chihlimbarului din interior. Iar când licoarea fermecată ajunge la temperatura camerei, se soarbe cu guri mici, lăsând în urma sa un postgust armonios, care îți rămâne în amintiri.

Cantitatea de alcool a Vinarsului Jidvei este de 42%, iar culoarea sa este limpede, un galben-brun intens, cu accente de chihlimbar. Mirosul este și el fascinant, un mix de vanilie, condimente de toate felurile, caramel și smochine coapte, iar la degustare distingi aromă de scorțișoară, migdale, cuișoare, smochine și nuci prăjite.

Vinarsul Jidvei VSOP este o băutură cu merite recunoscute oficial. În anii 2021 și 2022 aceasta a obținut mai multe medalii de aur și argint la concursuri internaționale de renume, impresionând publicul prin caracteristicile sale deosebite.

Cum să savurezi un pahar de Vinars Jidvei VSOP?

Toarnă într-un pahar cu pântec generos cam un deget de vinars, așează-te confortabil pe fotoliul preferat în compania melodiilor preferate sau a unei cărți bune, umezește-ți buzele cu licoarea din pahar și contemplează.

Vinarsul Jidvei este o băutură care merită să fie descoperită în detaliu, căreia să-i acorzi timp ca să ți se arate exact așa cum este ea în realitate și să-i permiți să te fascineze.

Nu va dura prea mult până te va fermeca și vei deveni dependent de gustul său dorind să-l simți din nou și din nou până termini ultima picătură din pahar. Iar după ce vei sorbi și ultimul strop, îți va apărea din nou și din nou în amintiri dându-le o ușoară aromă de scorțișoară și colorându-le cu un filtru sepia.

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj