Se încarcă...
Vitis Metamorfosis O Poveste De Succes Cu și Despre Vin

Viile Metamorfosis – o poveste de succes cu și despre vin

Știai că 25% din strugurii recoltați anual de crama Viile Metamorfosis sunt struguri ecologici? De asemenea, știai că Viile Metamorfisis este unul din puținii producători români de vinuri care fabrică și licori organice?

Conform spuselor lui Giancorrado Ulrich, președintele cramei Viile Metamorfosis, povestea aceste crame a început cu aproape 20 de ani în urmă, când inspirat de frumusețea plaiurilor românești și gustul vinului local pe care l-a băut în vacanța petrecută în România, antreprenorului i-a venit ideea de a investi în producția vinului de aici.

De la intenție și până la fapte a fost cale lungă. Dar cu determinare și în urma unui studiu amplu de piață, Giancorrado Ulrich și echipa sa s-au oprit la zona Dealu Mare unde produc și în ziua de azi vinuri de cea mai bună calitate.

Prin ce caracteristici se remarcă crama Viile Metamorfosis?

Pentru calitățile climei și terenului său, zona Dealu Mare din România este renumită nu doar în Europa, ci în întreaga lume ca o zonă cu mare potențial în producerea de vin. Aici se află unele din cele mai mari crame din România și își așteaptă vizitatorii cu porțile deschise și crama Viile Metamorfosis.

Cu alte cuvinte, podgoriile din Dealu Mare sunt o alegere firească pentru investitorii români, dar și cei străini, care cunosc nevoia unui terroir cu calități distinse în producerea celor mai calitative vinuri.

Dar chiar și poziționată într-o locație atât de competitivă, crama Viile Metamorfosis se remarcă față de celelalte crame din zonă printr-o viticultură sustenabilă, în calitate de producător cu certificare Austria Bio Garantie pentru hectarele sale de viță-de-vie platată și crescută ecologic.

Ce fel de vinuri există în portofoliul cramei Viile Metamorfosis?

Vinurile Viile Metamorfosis sunt clasificate în patru colecții distincte, fiecare definite prin propriile caracteristici:

  • Cantvs Primvs
  • Via Marchizului
  • Via Colțul Pietrei
  • Viile Metamorfosis

Cantvs Prims

Gama Cantvs Primvs este prima gamă de vinuri lansată de crama Viile Metamorfosis și cuprinde doar licori fabricate din soiul Cabernet Sauvignon. Numele colecției este dat de cifrele romane înscrise pe etichetă, iar ca produse identificăm băuturi concentrate, rafinate, sofisticate, unice, pentru cei care știu cum să aprecieze calitățile vinului roșu, autohton, la adevărata sa valoare.

Via Marchizului

Via Marchiziului este o colecție de vinuri ce cuprinde băuturi fabricate din strugurii recoltați pe prima suprafață achiziționată în pdogoria Dealu Mare de către marchizul Piero Antori, care la sugestia președintelui Giancorrado Ulrich s-a hotărât să investească în țara noastră. Este vorba de strugurii produși ecologic pe o suprafață de 0.9 hectare destinate soiului Negru de Drăgășani și 1.25 hectare destinate soiului Pinot Noir, struguri ce contribuie la obținerea unor licori cu calități deosebite.

Via Colțul Pietrei

Colțul Pietrei este numele unei coline retrase, unde crama Viile Metamorfosis a plantat 6.86 hectare de teren cu Sauvignon Blanc și Shiraz care se dezvoltă în voie, soiuri cărora li se potrivește în mod deosebit solul și topografia acestor locuri.

Viile Metamorfosis

Ultima, dar nu cea din urmă, este colecția Viile Metamorfosis compusă dintr-o selecție de vinuri produse din soiuri internaționale, dar și autohtone, o superbă gamă ce pune în valoare adevăratul potențial al regiunii Dealu Mare din România.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: