Se încarcă...
Băuturi Tradiționale

Slănic Muscel – băuturi tradiționale, zacuști și alte bunătăți

Nu trebuie să colinzi țara în lung și în lat ca să-și dai seama de frumusețile ei. La aproximativ 150 de kilometri de capitală, într-una din cele mai neîntinate zone ale țării, unde natura este la ea acasă. găsești satul Slănic Muscel, la poalele delaurilor Subcarpați. Acolo iarba e mai verde primăvara, soarele e mai blând vara, culorile sunt mai puternice iarna, iar frigul are un farmec aparte iarna. E de ajuns doar să treci prin localitate și o parte din ea o vei purta mereu în inima ta după, iar dacă mai guști și băuturi tradiționale, zacuști și alte bunătăți locale, gândul și sufletul îți vor rămâne acolo pentru totdeauna.

Slănic Muscel – băuturi tradiționale, zacuști și fel de fel de bunătăți

Puțini români mai știu să facă țuică precum cei din Slănic Muscel, și nici zacuști, gemuri, dulcețuri, siropuri și alte bunătăți nu mai găsești ca acolo. De aceea și noi, FabricatinRO, ne simțim onorați să găzduim pe platforma noastră magazinul Slănic Muscel cu produse artizanale de toate felurile dintr-una din cele mai frumoase zone ale țării.

Toate produsele Slănic Muscel sunt create după rețete tradiționale românești, din îngrediente proaspete și de înaltă calitate, cu dragoste și responsabilitate. Nici nu e greu să-ți dai seama că ai de-a face cu ceva deosebit încă de la prima degustare a bunătăților Slănic Muscel.

Preparate tradiționale premium, pentru atunci când ți se face dor

Dacă ar fi să alegem doar câteva produse din portofoliul Slănic Muscel, am începe obligatoriu cu cele câteva băuturi tradiționale care pot fi cumpărate de aici. Este vorba de țuica de prune, tânără sau îmbătrânită și rachiul de mere sau de pere.

Țuica de la Slănic Muscel este o țuică limpede și parfumată, numai bună de servit ca aperitiv, dar și ori de câte ori vrei să sărbătorești cum se cuvine un eveniment special. Ea are o concentrație de alcool de 32% și e ușor de băut, mai ales servită alături de pâine proaspătă de casă unsă cu zacuscă, brânzeturi și mezeluri tradiționale românești.

Rachiul pe de altă parte, este unul din acele băuturi tradiționale românești special create pentru băutorii cu experiență, care știu să aprecieze o licoare delicioasă și tare. Cel de pere are o concentrație de alcool de 41%, în timp ce cel de mere are o concentrație de alcool 52%, îndeajuns încât să încingă spiritele și să dea tounul petrecerii.

Pe lângă aceste băuturi tradiționale românești, din oferta Slănic Muscel nu lipsesc niciodată siropurile din muguri de brad sau fructe, zacuștile din legume atent selecționate, precum și dulcețurile fine din nuci verzi, zmeură sau gutui. Toate acestea ți le recomandăm când ți se face dor de țara ta, de libertate, de oameni buni și harnici și de mâncarea ei sănătoasă. Poate că nu sunt chiar ca și cum te-ai muta la țară, la poalele dealurilor, dar cu siguranță te ajută să-ți faci o idee clară despre ce înseamnă cu adevărat: să guști din viață.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: