O nota de energie vine din Casa Panciu

O spuneţi ne palce cam mult licoarea lui Bachus deoarece am tot scris despre podgorii româneşti renumite: Gramma, Cotnari. Dar ce putem face dacă vinul este poezie îmbuteliată, despre care vom avea mereu ceva de discutat. Atunci când va întâlniţi cu persoane pe care nu le-aţi mai văzut demult, sau când doriţi o seară plăcută dar cu subiecte profunde alături de prieteni, ştiţi foarte bine nu trebuie lipsească un pahar de vin bun. Ştiţi cum se spune: “vinul intră, secretul iese”, aşa  invităm la un pahar de vin de calitate de pe podgoria Panciului – CASA PANCIU.

Câteva cuvinte despre Casa Panciu

Dacă am ochit până acum, în materie de vinuri, doar podgoriile judeţului Iaşi, a cam venit timpul coborâm un pic mai la sud şi  vorbim despre podgoria PANCIU, înconjurată de râurile Putna şi Şuşiţa, care sunt sursă de viaţă pentru lăstarele viilor. Pe acest teritoriu întins veţi găsi soiuri precum:

 • Galbenă 
 • Băbească Neagră 
 • Plăvaia 
 • Fetească Neagră 
 • Fetească Albă

Ele au domnit pe acele plaiuri cel puţin 500 de ani. Roadele acestei podgorii au fost apreciate de domnitori, iar graţie calităţii vinului produs, vița de vie a ajuns pe stema Moldovei.

Motivele pentru care recomandăm aceste vinuri

 veţi întreba probabil de ce  recomandăm vinurile CASEI PANCIU? Dacă ceea ce aţi citi până acum nu v-a convins, ei bine,  spunem , de peste 2000 de ani, pe Dealul Sârbilor se produc unele din cele mai bune vinuri albe din estul Europei. Particularităţile solului, umiditatea echilibrată şi excelenta expunere la soare pe care o oferă poziţia geografică fac din licoarea strugurilor una cu cea mai mare aciditate din ţară. Pe lângă această, în anii ’70, de pe această podgorie a fost produs primul vin spumant românesc.

CASA PANCIU se află în centrul podgoriei domneşti din Codrii Sârbilor. Ea este moştenitoarea tradiţiilor seculare ale podgorenilor din Dealul Sârbilor. Are și o cramăCrama Natura – aceasta fiind sufletul întregii producţii de vin. Ceea ce noi putem cumpăra din magazine şi savura în confortul casei noastre provine din cele 120 de hectare situate la Țifeşti, în podgoria Panciu, pe care sunt cultivate diverse soiuri

 • Sauvignon Blanc 
 • Muşcat Ottonel
 • Chardonnay
 • Cabernet Sauvignon

Acestea sunt completate de cele mai iubite soiuri româneşti:

 • Fetească Albă 
 • Fetească Regală 
 • Sârbă 
 • Băbească Neagră 
 • Fetească Neagră

Dacă nu v-am convins cu diversitatea soiurilor alese,  putem spune pentru pasionaţii de vinuri este pregătit un conac chiar în mijlocul plantației, unde vor putea admira podgoria, vizita crama, sau vor avea permisiunea asiste la îmbutelierea vinurilor, precum şi degustarea proaspetelor licori.

De unde pot fi cumpărate vinurile Casa Panciu?

Vinurile produse le găsiţi îmbuteliate sub mărcile: Sagio şi Casa Panciu, cu diferite cantităţi. Pentru a vizualiza şi a comanda vin de la această firmă puteţi accesa linkul https://www.casapanciu.ro/vinuri-magazin/. Pentru această gamă selecţia strugurilor începe în vie, prin respectarea unei producţii mici şi culesul la maturitate deplină, urmat de vinificarea prin tehnologie modernă, pentru a obţine vinuri de înalta calitate.

nu uitaţi originalitatea vinurilor oferite de CASA PANCIU stă în caracterul vioi şi neastâmpărat al unui pământ frământat, aflat la îmbinarea plăcilor tectonice. Şi, mai ales nu uitaţi mesajul nostru care conturează fiecare articol: cumpăraţi produse româneşti pentru a susţine economia României!

Sursă poză: alexmazilu.ro

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: