Se încarcă...
Nativa Domeniile Averesti

Nativa de la Domeniile Averești – pentru seri de neuitat alături de cei dragi

Este vineri așa că diseară ia o pauză, pregătește ceva bun de mâncare, cheamă-ți familia și prietenii la masă și desfă o sticlă din colecția Nativa de la Domeniile Averesti. Această colecție este rezultatul unei munci minuțioase. Nativa vine de la cuvântul nativ și se referă la Cultura Cucuteni de la care am moștenit multe comori neprețuite.

Cultura Cucuteni s-a dezvoltat în zona estică a Europei, pe teritoriul Ucrainei, Republicii Moldova și în nord-estul României. Aceasta a cunoscut un nivel de prosperitate fără margini în perioada anilor 4800-3200 î.Hr. 

Această cultură se distingea prin obiectele sale inovatoare de ceramică, frumos decorate cu diferite modele geometrice și antropomorfe, dar și pentru construcții complexe de locuit, formate din mai multe nivele și camere. 

Cultura cucuteni s-a bazat și pe o organizare socială, economică și culturală deosebită și o economie prosperă, caracterizată prin agricultură și creșterea animalelor, dar și prin comerțul cu alte culturi din regiune.

Multe culturi europene au avut lucruri importante de învățat de la cultura Cucuteni, iar descoperirile arheologice de obiecte din acea perioadă ne-au ajutat pe noi, oamenii moderni, să-i înțelegem mai bine pe strămoșii noștri și modul lor unic de viață.

Gândită ca o odă a culturii Cucuteni, Domeniile Averești au folosit pentru colecția de vinuri Nativa trei elemente reprezentative: simbolul Recoltei, simbolul Dealurilor și simbolul Protecției. Aceste elemente se află în strânsă legătură unele cu altele iar comuniunea dintre ele dă naștere unui lucru tainic, plin de mister și de candoare: vinul.

Vinurile Nativa sunt rezultatul unei slecții atente a microterroi-urului și parcelelor pentru vie, al cărei rod este transformat în cel mai de sos vin prin tehnici moderne și variate de vinificație.

Astfel, au luat naștere niște vinuri care reflectă cu fidelitate tradiția, caracterul și noblețea unei culturi vechi de mii de ani. Vinurile Nativa de la Domeniile Averești sunt vinuri nobile, apreciate chiar și de cei mai exigenți băutori de vin și sunt potrivite pentru orice ocazie, scoțând în evidență prin gustul lor deosebit caracteristicile mâncărurilor cu care sunt asociate.

Singurele vinuri de la Nativa maturate în baricuri sunt cel roșu și Chardonnay-ul, proces care le-a oferit un plus de rafinament, însă restul sunt vinuri tinere, crude, care păstrează nealterate calitățile strugurilor din care sunt produse aducându-te astfel mai aproape de cultura și tradiția locului.

Ce vin de la Nativa servești în seara aceasta?

Există câte un vin de la Nativa pentru fiecare. Îți plac aromele de mere verzi, lime și agrișe? Vrei un vin fructat, cu nuanțe ușoare de măcriș și un postgust mineral? Alege Zghihara de Averești și servește-l alături de carne de pasăre sau pește! 

Dacă ți-e dor de florile de câmp și de trandafiri, de parfumul naturii în miezul verii, Busuioaca de Averești va fi partenerul ideal al torturilor, checurilor și prăjiturilor tale.

Ai petrecut mult timp în bucătărie ca să te pregătești de weekend și ai gătit cărnuri picante, fripturi și alte delicatese cu care să-ți etalezi în fața prietenilor și familiei talentul de bucătar? Atunci o Fetească Neagră cu gust intens de fructe roșii de pădure și cireșe negre este exact ce îți trebuie pentru o seară de neuitat!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: