Se încarcă...
Vinars

Miorița laie a poposit la Vincon România

Bună ziua dragii noștri din nou! Astăzi vom vorbi despre mitul transhumanței și despre tradițiile din România. Poate mai țineți minte acea poezie cu Miorița laie,/Laie bucălae care îi era foarte dragă unui cioban. Cei mai mulți dintre noi asociem Miorița cu timpul copilăriei noastre, atunci când citeam această baladă și încercam să înțelegem întâmplările prezentate și relația sudată dintre oiță și ciobanul ce avea grijă de ea. Dar noi nu o să vorbim astăzi despre acea Mioriță, ci despre cea pe care o are pe rafturi firma Vincon România.

De pe plaiurile României, vinuri și vinarsuri

 

Vincon Vrancea investește continuu în oameni și dorește să devină alegerea numărul 1 a consumatorilor prin calitatea produselor pe care le deține în portofoliu. De pe podgoriile renumite din țara noastră – Huși, Panciu, Odobești și Costești – provin strugurii: materia primă pentru băuturile alcoolice sub brandul Vincon.

Pentru fini cunoscători, ori pentru simple distracții, Vincon Vrancea vă oferă 16 soiuri autohtone şi internaţionale:

  • Struguri albi: Riesling, Aligote, Muscat Ottonel, Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Zghihară de Huşi, Şarba, Galbena de Odobeşti, Feteasca Albă, Feteasca Regală, Tămâioasa Româneasca şi Grasa;
  • Struguri rose: Busuioacă de Bohotin;
  • Struguri negri: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir şi Fetească Neagră.

Miorița – un vinars de vis

Din portofoliul Vincon Vrancea ne interesează catalogul de produse numite „vinars”: o băutură alcoolică tare, cu o concentrație între 40% și 90% volum. Este obținută prin învechirea, între 3-7 ani, a distilatelor de vin în butoaie din lemn de stejar. Acesta este procesul prin care este obținut Miorița, în cuvinte simple și ușor de înțeles. Este o băutură nobilă, ce merită savurată alături de prieteni la o conversație utopică.

 

Miorița se găsește sub diverse forme, în funcție de anii care i-au trebuit pentru a ajunge la maturitatea gustului care vă învăluie papilele gustative. Miorița 25 de ani vă trezește amintirile plăcute, petrecându-vă spre Paradis, în timp ce Miorița 30 de ani conduce spre viitor, spre o viața plină de împliniri și bucurii. Prețul nu trebuie să constituie un impediment în achiziționarea uneia dintre băuturile pe care le puteți vizualiza aici, ci trebuie să vă gândiți la calitatea recunoscută internațional a produselor românești.

Sursa imagine: https://vincon.ro/

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: