Se încarcă...
Kv Post

Jidvei te invită primăvara aceasta să descoperi povestea Weinland!

Din Țara Vinului, un tărâm de basm, cu biserici de demult și vinuri cum nu mai poți găsi în nicio altă parte, direct din inima Transilvaniei, Crama Jidvei duce mai departe tradiția viticultorilor și vinificatorilor din această zonă.

Odinioară, podgoriile de aici erau numite Weinland – Țara Vinului și pe bună dreptate pentru că încă din epoca feudală aici se produce vin de calitate. Crama Jidvei este mândră de această moștenire culturală și face tot posibilul pentru a-și perfecționa în continuare tehnica de producție a vinului fără să renunțe vreodată la tradiții.

Weinland este mai mult decât un cuvânt de demult care te poartă cu gândul la timpuri străvechi. Este o poveste frumoasă despre creativitatea și inovația celor care iubesc vinul, despre dăruire, dar și o muncă titanică, cu rezultate formidabile. Weinland este mai întâi de toate un omagiu adus tuturor celor care s-au dăruit trup și suflet pentru a îmbogăți viticultura și oenologia de pe aceste tărâmuri și apoi o invitație la cunoaștere și descoperire.

Din gama Weinland fac parte vinuri care surprind întocmai chintesența Podgoriei Jidvei și încântă amatorii de vin cu note și arome caracteristice fiecărui soi de struguri folosit la fabricarea fiecărui tip de vin în parte.

Toate aceste vinuri sunt un companion perfect pentru momentele speciale petrecute în sânul familiei sau printre prieteni.

Anul 2022 a fost unul special pentru Crama Jidvei. Un an plin de provocări. În acest an, după o lungă perioadă secetoasă, sezonul recoltării a adus multe ploi și zile mai reci decât în anii precedenți pentru perioada respectivă. Dar datorită echilibrului perfect dintre terroir-ul locului, tehnologia de ultimă generație și dragostea oamenilor pentru vinul de calitate a făcut posibilă nașterea acestei game excepționale de vinuri, în ciuda tuturor greutăților.

Weinland – vinuri cu merite recunoscute peste hotare

Calitățile deosebite ale gamei Weinland sunt demonstrate și de medalia de aur obținută recent la Frankfurt International Trophy pentru vinul Weinland Fetească Regală, un vin care exprimă întocmai cele mai importante calități ale soiului de suflet al Podgoriei Jidvei.

Fetească Reaglă însă nu este singurul soi de struguri valorificat la maxim în producția acestei game inedite. Pe lângă aceasta, gama Weinland scoate ce-i mai bun și din soiurile: Sauvignon Blanc, Syrah și Cabernet Sauvignon într-un cupaj roze fructat și plin de prospețime.

Pentru Crama Jidvei, gama Weinland este întruchiparea viziunii sale despre Țara Vinului. Tocmai de aceea și pe etichetele sticlelor din această gamă este desenată harta plantațiilor Jidvei care se întind între Târnava Mică și Târnava Mare.

Țara Vinului este o experiență milenară, o comoară transmisă din generație în generație, care a făcut față testului timpului și continuă să impresioneze și în ziua de azi. Și astfel, astăzi, oricine dorește să afle povestea unei tradiții poate să-și toarne un pahar de vin din gama Weinland și să se lase purtat peste timp către un loc încărcat de istorie și cultură.

Sperăm că ți-am stârnit curiozitatea în legătură cu Țara Vinului și să descoperi primăvara aceasta colecția de vinuri Weinland, care cu siguranță te vor încânta și te vor fermeca.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: