Se încarcă...
Busuioacă De Bohotin 01

Domeniile Averești readuc în scena vinurilor din România și de peste hotare un soi vechi, aromat, cu tradiție – busuioaca de bohotin

Busuioaca de Bohotin este un soi de struguri românesc pe care crama Domeniile Averesti a dorit să-l readucă în atenția amatorilor de vin. Strugurii săi sunt foarte aromați, dar au și câteva caracteristici deosebite începând de la culoarea lor porfirie – un termen consacrat în descrierea acestui soi. 

Vinul de Busuioacă este un vin de o culoare roz pal, cu ușoare nuanțe tradafirii și cu o aromă imposibil de confundat, care aduce aminte de trandafirii englezești de grădină. Nu poți să nu te îndrăgostești de la prima gustare de acest vin excelent dacă ești fan al vinurilor roze.

Am descoperit în gustul acestui vin și note fermecătoare de fructe roșii de pădure, căpșuni, pepene galben și piersici și bineînțeles, puțin busuioc care îi dă o personalitate aparte.

Cum a reușit crama Domeniile Averești să readucă faima vinurilor de Busuioacă?

Întregul proiect a început cu un deceniu în urmă și a crescut frumos. În ziua de azi, crama Domeniile Averești îngrijește cea mai mare plantație de Busuioacă de Bohotin din țara noastră, cu o suprafață de peste 105 hectare. 

Câțiva factori importanți care au contribuit la succesul vinurilor Bosoioacă de Bohotin de la Domeniile Averești au fost și terroir-ul și calitatea biologică a plantelor datorită cărora vița de vie oferă un rod bogat și valoros, permițând astfel crearea unor vinuri unice, spectaculoase.

Busuioacă de Bohotin la baza unei game variate de vinuri rafinate

La crama Domeniile Averești Busuioaca de Bohotin se folosește pentru fabircarea unei game bogate de vinuri rafinate, incluzând diverse vinuri, de la demidulce și până la sec. Pentru a permite tuturor aromelor menționate mai sus să se exprime în toată splendoarea lor, specialiștii de la crama Domeniile Averești recomandă servirea vinurilor din Busuioacă de Bohotin ușor răcite mai întâi. 

Cu ce fel de mâncăruri se potrivesc cel mai bine vinurile Busuioacă de Bohotin?

Dacă este vorba de vinuri seci, vinurile Busuioacă de Bohotin, se potrivesc cel mai bine cu mâncăruri din orez și fructe de mare, dar și cu brânzeturi moi sau pateuri fine.

Variantele demiseci sunt ideale de servit alături de deserturi sau mâncăruri cu aluat sau împreună cu mâncăruri exotice cum ar fi preparate din bucătăria asiatică. 

Varianta demidulce este partenerul perfect pentru deserturile din fructe, prăjiturile cu brânză sau cremele de vanilie sau zahăr ars.

Vinurile Busuioacă de Bohotin de la crama Domeniile Averești sunt apreciate în mod oficial, pe plan național și internațional

Nu doar noi lăudăm vinurile Busuioacă de Bohotin din colecția cramei Domeniile Averești, ci și juriile de la diferite competiții naționale și internaționale care le-au oferit de-a lungul timpului mai multe medalii și premii. 

Busuioaca de Bohotin este un soi cu mult potențial care cu cât ajunge mai cunoscut, cu atât va fi mai mult apreciat de pasionații de vin din toate colțurile lumii.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: