Se încarcă...
De Ce Să Cumpăr Vinuri Românești Fabricate În România 1

De ce să cumpăr vinuri românești fabricate în România?

Pe platforma noastră, FabricatinRO, am organizat în perioada 08-19 Martie un concurs cu tema De ce să cumpăr vinuri românești fabricate în România? în parteneriat cu Crama Oprișor. La acest concurs au participat peste 100 de români, iar celor trei câștigători le-am oferit câte o cutie cu o selecție de trei vinuri Crama Oprișor după cum urmează:

PREMIUL I: Măiastru – Rose + Muscat Ottonel + Fetească Neagră;

PREMIUL II: Caloian – Rose + Zinfandel Alb + Merlot;

PREMIUL III: Rusalca Albă + Jiana Rose + Drăgaica Roșie.

Vinurile puse la bătaie au fost sarea și piperul competiției, dar cel puțin la fel de interesante am găsit și răspunsurile participanților care s-au implicat trup și suflet în concurs, răspunzând foarte conștiincios întrebării noastre, motiv pentru care am considerat firesc să facem o sinteză a răspunsurilor și să aflăm de ce iubesc românii vinurile românești.

Ce cred românii despre vinurile autohtone?

Aproape toți cei care au răspuns provocării FabricatinRO au susținut cu tărie calitatea vinurilor românești și au lăudat faptul că deși sunt niște vinuri românești foarte bune, ele au un preț mic față de produsele din import. 

Cumpăr vinuri românești pentru că sunt de calitate foarte bună, au un gust deosebit, sunt cele mai bune vinuri.

Geta Barabula

Pentru că se folosesc soiuri de calitate avem cele mai gustoase vinuri.

Lorena Diaconu

Vinurile românești se află în topul preferințelor mele, sunt deosebite, create de oameni care pun suflet în tot acest demers și raportul calitate/preț este echilibrat.

Hromei Silvia Brîndușa

Nu puțini au fost și participanții care au spus că beau vinuri românești pentru a-și susține concetățenii și a contribui la dezvoltarea țării.

Aleg să cumpăr vinuri românești pentru gustul deosebit, pentru calitate și pentru că trebuie susținută industria românească.

Yolia Di

Prefer vinul românesc deoarece este mult mai natural și pentru că îmi doresc să încurajez producătorii din România.

GeOrgyan Radu

Susțin producătorii locali! Cumpăr numai produse românești. Vinurile noastre surclasează ca și calitate, savoare, rafinament! Când beau un pahar de vin, mă gândesc la mâinile bătătorite ale culegătorilor, harnicii țărani români și la tot efortul din procesul de producție și vizitez virtual, în gând, crama unde s-a păstrat vinul românesc din paharul meu…

Luminița Șuleacov

Naturalețea vinurilor românești a fost de asemenea un alt motiv invocat frecvent de către participanții care s-au implicat în concurs.

Cumpăr vinuri românești pentru că sunt foarte bune și de calitate, sunt unice ca gust, cele mai bune vinuri naturale!

Varvara Varvara

Apreciez vinurile românești fiindcă sunt de calitate, au un gust deosebit, sunt naturale. Îmi aduc aminte de copilărie, când îi ajutam pe bunici la producerea vinului.

Andreea-Elena Ghinet

Au existat și participanți care au spus că aleg vinurile românești pentru faptul că ele nu sunt recunoscute doar pe plan local, ci și mondial, iar dovada recunoașterii meritelor lor sunt medaliile pe care le primesc.

Vinul românesc este de calitate, fiind apreciat și medaliat atât în țară cât și în străinătate. Susțin producătorii români.

Eugen Ștefania Latea

Vinul românesc este de calitate, fiind medaliat și apreciat atât în țară cât și în străinătate. Trebuie să ne mândrim cu produsele noastre românești și să le promovăm.

Ștefania Viorica Latea

Cumpăr vinuri românești fabricate în România deoarece sunt cele mai bune, sunt de calitate, aromate și nicăieri nu găsești astfel de vinuri. Nu degeaba vinurile românești obțin cele mai multe medalii! Recomand străinilor ori de câte ori am ocazia vinurile noastre și ei îmi zâmbesc deoarece știu deja că sunt cele mai bune.

Mihaela Butnaru

Care sunt concluziile la care am ajuns prin organizarea acestui concurs?

În calitate de organizatori, dar și susținători ai producătorilor și produselor românești, am învățat o mulțime de lucruri din lansarea acestui concurs. În primul rând am aflat că românii pun un accent deosebit pe calitatea vinului pe care îl consumă, dar în același timp se așteaptă ca băutura lor preferată să fie disponibilă pe piață la un preț accesibil. 

De asemenea, am descoperit că există în România o mulțime de persoane care gândesc exact la fel ca noi și consideră că pentru a ne dezvolta ca țară, susținerea producătorilor locali este un lucru extrem de important.

Nu în ultimul rând, am aflat că românul este un om nostalgic. Obișnuiți de mici cu mâncăruri și băuturi sănătoase și savuroase așa cum le preparau odinioară bunicii și străbunicii noștri, chiar și în secolul vitezei apreciem lucrul făcut bine și ne dorim vinuri naturale, fără chimicale, aromate și înmiresmate.

Și acum tu, cititorule, ți-ai pus vreodată întrebarea: De ce să cumpăr vinuri românești fabricate în România? Ce răspunsuri ai găsit?

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: