Cu ce ocazii și cât de des beau românii țuică și pălincă?

Conform unui studiu efectuat recent, se pare că aproximativ un sfert din români consumă alcool zilnic. Și chiar dacă pare des, acest lucru nu are nicio legătură cu alcoolismul.

Dacă ne gândim la băuturi în general și nu doar la cele alcoolice, se pare că, în medie, unui român i se oferă 2-3 ocazii pe zi de a bea. 

Dintre toate băuturile pe care consumă românii în general, aproximativ 48% din ele sunt băuturi calde, 36% băuturi răcoritoare și 16% băuturi alcoolice.

Nu îți vine să crezi că românii beau atât de mult? Gândește-te doar la cei pe care îi cunoști și încearcă să-i numei pe degete pe cei care nu beau nici măcar o ceașcă de cafea sau de ceai dimineața. Iar în ceea ce privește alcoolul, gândește-te câți dintre prietenii tăi ar refuza un pahar de ceva tare când ieșiți împreună în oraș?

Când vine vorba de alcool, printre preferatele românilor se numără berea și vinul făcute în casă. Mai ales în zonele rurale, românii încă obișnuiesc să-și prepare singuri tăria. 

Statisticile spun că aproximativ 17% din bărbații români care beau alcool preferă să bea în pub-uri, terase și restaurante, în timp ce doar 6% din femei beau în oraș. Afară din casă, românii comandă băuturi exotice și sofisticate cum ar fi tequila, rom, whiskey, vodka sau cocktailuri.

De la petreceri pe de altă parte, nu lipsește niciodată țuica și pălinca, băuturi tradiționale, parfumate, aromate și puternice, care încântă sufletele românilor.

Când beau românii țuică și pălincă?

Românii adoră să bea țuică și pălincă, indiferent de ocazie. Un păhărel mic cu o așa băutură merge de minune ca aperitiv. Spre deosebire de vin și bere, pe care nu le poți combina chiar cu orice fel de mâncare, țuica și pălinca le poți savura indiferent de ce urmează să servești la masă.

Iar băuturile rafinate, ca cele de la Celar, pe care le poți găsi acum și în magazinul FabricatinRO, românii le păstrează pentru ocazii cu adevărat speciale precum nunțile, botezurile, Crăciunul, Anul Nou, precum și Paștele.

Așa cum am spus și în rândurile de mai sus, după bere și vin, românii consumă cel mai mult țuică și pălincă. Dintre românii care beau aceste trei băuturi, din cei 1.2 litri de alcool pe care se pare că-l cumpără și consumă lunar, 1.040 litri sunt de bere, 0.194 litri sunt de vin și 0.033 litri de țuică sau palincă.

Cine bea cel mai mult alcool în România?

Din datele Institutului Național de Statistică observăm că agricultorii sunt cei mai mari consumatori de alcool din România. Aceștia consumă aproximativ 3 litri de alcool pe lună. În mod surprinzător sau nu, pensionarii sunt pe locul doi și consumă în jur de 2.3 litri de alcool pe lună. Pe locul trei sunt salariații care beau 2.1 litri pe lună, iar freelancerii îi urmează îndeaproape cu 1.9 litri pe lună. 

Tu cât de des bei alcool și cu ce preferi să te tratezi? Legat de țuică sau pălincă, ai încercat deja produsele Celar? Nu-i așa că te-au făcut să te reîndrăgostești de băuturile tradiționale românești?

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: