La Cetate Sauvignon Blanc de la Crama Oprișor – un vin cu nuanțe fine de vanilie și aromă de istorie

La ce te gândești când vine vorba de lucruri bune? Nouă ne vin în minte podgoriile nesfârșite scăldate în bătaia razelor de soare; zumzetul albinelor și râsetele de copii; vinurile cu parfum și aromă de vanilie care te farmecă de la prima gustare și-ți rămân în mult mult timp în minte, intrigându-te. Un astfel de vin este Sauvignon Blanc, din gama La Cetate, de la Crama Oprișor.

Situată în Oltenia profundă, Crama Oprișor oferă amatorilor de vin și specialiștilor tot ce este mai bun din Podgoria Huși. Vinurile Crama Oprișor sunt mai mult decât niște vinuri, sunt o experiență care te poartă pe meleaguri îndepărtate și te fascinează prin calitățile lor. 

La Cetate – Sauvignon Blanc este acel vin pe care ți-l dorești atunci când sărbătorești un eveniment special, sau atunci când vrei să transformi o zi obișnuită într-o ocazie memorabilă. Servește-l alături de preparate culinare din carne de pui sau pește, ori împreună cu deserturi ușoare, cu multe fructe și cremă de vanilie. Acest vin are o ușoară aromă de vanilie, amestecată cu un gust pregnant de citrice și flori de soc, dar și lemn de stejar, gust împrumutat de la butoiul în care a stat la maturat. 

Vinul La Cetate – Sauvignon Blanc are o mineralitate subtil integrată în gustul său sprinten, plenar, care amintește de toate lucrurile bune ale vieții.

Povestea vinurilor La Cetate

Vinurile La Cetate de la Crama Oprișor poartă în spiritul lor memoria vechilor așezări umane de pe teritoriul Olteniei, ridicate aici cu aproape 2000 de ani în rumă.

În primele hărți desenate ale Văii Drincei, vârful dealului în fața căruia se ridică semeț acum Crama Oprișor, se numea La Cetate. Dealul era botezat astfel pentru că acolo ridicaseră localnicii un loc de refugiu și tihnă, o construcție de lemn sub forma unei cetăți primitive, care le oferea protecția de care aveau nevoie în timpul invaziilor din partea dușmanilor. De acolo, localnicii protejau și cursul pârâului Drincea, sursa fundamentală de viață și belșuc a șederii.

În memoria acestui nume străvechi, vinificatorii de la Crama Oprișor au botezat astfel una din cele mai spectaculoase colecții de vinuri din portofoliul lor.

Dintre toate vinurile Crama Oprișor, La Cetate este prima colecție de vinuri premium, lucrate cu migală și atenție pentru fiecare detaliu. Astfel s-a obținut o colecție cu caracteristici remarcbile, demne să poarte numele străvechi al unui loc sacru din vecinătatea cramei.

Se spune că Oltenia a fost binecuvântată de Dumnezeu cu tot ce era de trebuință omului pentru ca acesta să poată trăi bine. Și exact de un loc ca acesta aveau nevoie niște oameni destoinici și muncitori precum cei care dau ființă Cramei Oprișor.

Dacă Crama Oprișor este un istoric care scrie și comemorează povestea vinului românesc, atunci vinul La Cetate – Blanc Sauvignon, o perlă fără-asemuire, este o filă aurie pe care toți pasionații de vin trebuie s-o citească.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: