Crama Oprișor se numără printre cele mai cunoscute crame din țara noastră. Încă din secolul al XV-lea există mențiuni ale moșiilor oltenești de pe Valea Drincei. La vremea aceea acestea se aflau în proprietatea boierilor olteni, printre care se numără și Neagoe Strehaianul.
După anul 1688, voievodul Constantin Brâncoveanu s-a ocupat în mod direct de pământurile din zonă, vestite pentru rodul său de înaltă calitate.
În data de 13 august 1708, Constantin Brâncoveanu emite un document prin care oferă fiului său Matei Brâncoveanu o parte din moșia sa care cuprindea și viile din satele de pe Valea Drincei.
Sub noul proprietar viile din zona Oprișor și-au atins adevăratul potențial, relevându-și bogățiile neasemuite cu care au fost binecuvântate de bunul Dumnezeu.
O nouă etapă în evoluția viilor cramei Oprișor și a cramei propriu-zise a fost marcată de investiția companiei germane Reh Kendermann pe malul stâng al Văii Drincei. Această companie celebră are la origini istoria familiei Carl Reh care acum un secol a construit în Leiwen, pe Valea Moselei, în Sud-Vestul Germaniei, una din cele mai mari, dar și cele mai moderne crame ale epocii.
În luna august a anului 1994, în România, a fost înființată compania Carl Reh Trading cu scopul de a selecta cele mai bune vinuri românești și de a le comercializa pe piața internațională. În 1997 divizia acesteia s-a stabilit la Oprișor și a început să producă vinuri din struguri de pe plantațiile oltenești din Mehedinți.
Carl Reh Trading și-a schimbat în 1998 numele în Carl Reh Winery, continuându-și activitatea ca un producător de vinuri românești, destinate pieței internaționale.
Carl Reh Winery a devenit proprietarul Cramei Oprișor în anul 2000 și pas cu pas a replantat cu viță de vie podgoriile acesteia care acopereau o suprafață de 250 de hectare.
În primăvara anului 2001 s-a produs o altă schimbare majoră pentru vinurile produse la Oprișor. În acest an Carl Reh Winery a lansat pe piața românească primele ediții ale brandurilor VAL DUNA și LA CETATE.
Crama Oprișor își propune să valorifice din plin comorile Olteniei și să producă vinuri de excepție la prețuri accesibile tuturor amatorilor de vin bun. Vinurile acestei crame îmbină tradiții vechi de veacuri cu tehnologii moderne de fabricație.
Pentru vinurile Cramei Oprișor se folosesc exclusiv fructe de cea mai bună calitate, iar pentru ambalajul lor producătorii colaborează cu artiști consacrați, care povestesc în imagini despre istoria oltenilor și licorile deosebite ale acestei crame.
Vinuri medaliate la prețuri convenabile
Colecțiile de vinuri Crama Oprișor surprind plăcut pe amatorii de vinuri din România și de peste hotare. Vinurile acestei crame au obținut mai multe medalii de-a lungul timpului. Doar în anul 2022 ele au fost decorate cu următoarele premii:
- La Cetate Fetească neagră 2018 – Argint la Mundus Vini;
- La Cetate Cabernet Sauvignon 2018 – Aur la Mundus Vini;
- Drăgaică roșie 2018 – Aur la Mundus Vini;
- Smerenie 2018 – Aur la Mundus Vini;
- Caloian Fetească neagră 2021 – Aur la Gilbert & Gaillard;
- La Cetate Fetească Neagră 2018 – Aur la Gilbert & Gaillard;
- Caloian Zinfandel Alb 2021 – Aur la Gilbert & Gaillard;
- Drăgaică roșie 2018 – Aur la Berliner Wine Trophy;
- La Cetate Shiraz 2019 – Aur la Frankfurt International Wine Trophy;
- Măiastru Fetească neagră 2021 – Grand Gold la Frankfurt International Wine Trophy.
Multe din aceste vinuri excepționale le poți cumpăra la prețuri convenabile direct din magazinul platformei noastre Fabricat in RO, împreună cu multe alte sortimente care îți vor încânta sufletul și simțirile.