Crama Histria – O poveste despre vinurile Doborgei

În Dobrogea vinul are o istorie veche. Pe vremuri el era considerat băutura zeilor, iar voioșii locuitori ai cetății Histria îl închinau stăpânului lor, zeul Dionysos. La fel ca în prezent, și acum 2000 de ani, în vinul Dobrogei se simțea adierea brizei și dorul mării. Cetatea nu mai există, dar a rămas în schimb pasiunea pentru vin pe care o poți descoperi în Crama Histria.

Viile Cramei Histria sunt scăldate de razele soarelui mai mult de 300 de zile pe an. De aceea, din boabele de strugure recoltate se obțin băuturi nemaipomenite, cu proprietăți ce nu pot fi întâlnite și la sortimentele de vine din alte colțuri ale țării. De asemenea, alături de soare, la desăvârșirea viței de vie contribuie și vântul dinspre mare ce aduce povești din tărâmuri îndepărtate și nu în ultimul rând meșteșugul localnicilor, dus la perfecțiune de-a lungul secolelor.

Ce fel de vinuri produce Crama Histria?

De la Crama Histria iubitorii de vin se pot delecta cu trei tipuri minunate de vin:

● Vin rose

Vinul rose de la Crama Histria este diferit față de vinurile din alte regiuni deoarece reflectă ritmul vieții dobrogene. Ele este un vin dezmierdat de soare, de o culoare superbă, obținut din struguri Cabernet Sauvignon sau Merlot.

● Vin alb

Terroirul Dobrogei are o aciditate aparte și acest detaliu se regăsește din plin și în vinul alb. Obținut din Riesling sau Sauvignon Blanc, vinul alb din Dobrogea are o aromă puternică și o aciditate echilibrată.

● Vin roșu

Tot de la terroir și concentrația sa mare de calcar provine și cloarea intensă, cu nuanțe violacee a vinului roșu de la Crama Histria. Obținut din soiurile de struguri Cabernet Sauvignon sau Merlot, vinul sângeriu al Dobrogei completează mâncărurile bogate, pe bază de carne de porc, berbec sau vită și brânzeturile sărate, grase, autentic românești.

De unde se pot cumpăra vinurile Crama Histria?

Și nouă ni s-a făcut poftă de vin scriind aceste rânduri. Dar din fericire știm și ce trebuie să facem pentru a gusta din licoarea zeilor. Orice produs al Cramei Histria se poate comanda direct de pe site-ul cramahistria.ro, iar cu producătorii se poate lua legătura direct la numărul de telefon 0746 472 244 sau la adresa de mail vanzari@cramahistria.ro. Pe pagina cramei poți descoperi întreaga poveste a vinurilor dobrogene, dar și detalii și sugestii să alegi vinul perfect.

Când vine vorba de vin, el se alege după patru parametri : soiul de struguri, mâncarea,servirea și concentrația de alcool. Alegerea vinului este o artă și fiecare din cele patru condiții determină percepția consumatorului . Și cu toate că această artă nu poate fi stăpânită peste noapte, practicarea ei și aprofundarea devin o adevărată plăcere, mai ales atunci când este vorba de vinurile Cramei Histria.

Vă invităm să descoperiți producatori romani și produse românești de pe magazinul online al produselor fabricate în România.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: