Crama Gabai – o cramă născută din dragoste pentru vinul de calitate

În Dobrogea, tărâmul binecuvântat de Dumnezeu cu pământ bun și soare blând, scăldat de apele Dunării și dezmierdat de cântecul a mii și mii de păsărele, se află Crama Gabai, o cramă care s-a născut din dragoste pentru vinul de calitate.

Crama Gabai este situată în Podișul Dobrogei, în apropierea podgoriei Murfatlar și se întinde pe o suprafață de trei hectare. Clima regiunii și situarea favorabilă, precum și atenția pe care o primește vița de vie cultivată acolo, ajută podgoria Gabai să dea rod parfumat și îmbietor, o materie primă demnă de un vin ce tinde către perfecțiune. 

Nimic din ceea ce se întâmplă la Crama Gabai nu este lăsat la voia întâmplării, amplasamentul respectând întru totul normele și procedurile stabilite de Uniunea Europeană pentru producerea vinului de calitate.

Dar să lăsăm poveștile la o parte și pentru a gusta din plin din măreția vinului Crama Gabai, hai să ciocnim un pahar și să-l lăsăm pe el să-și încerce farmecele asupra noastră!

De ce apreciem atât de mult vinul Cramei Gabai?

Când vine vorba de vinul Cramei Gabai, tradiția își spune cuvântul. Pentru ca cea mai importantă moștenire, respectiv pământul dăruit din generație în generație, să-și îndeplinească mai departe scopul său, proprietarii Cramei Gabei s-au dedicat trup și suflet cultivării viței de vie și întreținerii ei pentru a da rod bogat. De aceea, în prezent, deși este o cramă modestă în ceea ce privește capacitatea de producție, Crama Gabai se remarcă pe piața românească prin vinurile sale din soiurile de struguri Muscat Ottonel, Riesling Italian, Ferască Neagră și Pinot Noir de înaltă calitate.

Dorința producătorilor vinurilor Crama Gabai este aceea de a ieși în evidență prin produse pline de aromă și prospețime. Iar acest lucru se poate observa din fiecare pahar de vin Crama Gabai, o licoare făcută să-ți încânte toate simțurile.

Colecția de vinuri Crama Gabai se adresează cunoscătorilor, dar și celor care au un simț înnăscut pentru vinul de calitate, oamenilor care nu știu neapărat să spună soiurilor de struguri pe nume, dar știu să aprecieze vinul așa cum se cuvine.

Cum se consumă vinurile Cramei Gabai?

Delicatese seci și demi seci, din struguri albi sau roșii, vinurile Crama Gabai se consumă cu preparate din carne de vită, pui, miel sau porc, pește și bineînțeles paste. Ele fac echipă bună și cu mâncărurile de legume, iar unele dintre ele sunt excelente și cu deserturi rafinate.

Modul de servire este menționat în cazul fiecărui produs pe pagina dedicată lui din magazinul oficial Crama Gabai și dacă se respectă recomandările, satisfacția este garantată. 

De asemenea, cei care doresc să aibă parte de o experiență inedită, își pot planifica o vizită la cramă pentru a descoperi povestea unora din cele mai delicioase vinuri din regiunea Dobrogei.

În timpul vizitei la Crama Gabai, amatorii de vin se pot bucura de panorama dealurilor nesfârșite, ascultând în același timp despre istoria și viața familiei producătorilor. Iar la final, pentru a încheia cum se cuvine o zi de basm, musafirii Cramei Gabai sunt invitați la o degustare pentru a se delecta cu tot ce are mai bun de oferit Dobrogea.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: