Site logo
Zaganu Bere
Fabricat Separator

Berea Zaganu – o poveste romaneasca de succes

Daca nu ai auzit pana acum de Berea Zaganu, nu este nicio problema deoarece povestea acestei beri este noua si a inceput in anul 2013 cand doi antreprenori au pariat pe microberaria din satul Maneciu-Ungureni, este vorba de Alexandru Geamanu (37 de ani) si Laurentiu Banescu (35 de ani).

Berea porta numele muntelui din aproprierea fabricii : “La poalele Vârului Zaganu (1817 m) din munții Carpati, în satul Mâneciu-Ungureni, lânga stațiunea prahoveană Cheia se găsește, Fabrica de Bere Bună, locul unde o mână de oameni pricepuți produc berea locului – denumită Zăganu. Fabrica de bere bună este o mică berărie artizanală independentă, dintre puținele din țara, companie uninațională, nu multinațională, cu angajati puțini, dar inimoți. Ne mândrim să spunem că Fabrica de Bere Bună NU va produce milioane de hectolitri de bere.”

Investitia in mica fabrica a fost de 250.000 de euro, bani pe care cei doi antreprenori estimeaza ca ii vor recupera in 6-7 ani. Capacitatea de productie maxima este de 4.000 de hectolitri, proprietarii intentionand sa atinga pana in primavara anului viitor 70-75% din capacitate.

In prezent, in microberaria Fabrica de Bere Buna lucreaza opt persoane, coordonate de berarul-sef, Ileana Draghici. Etichetarea se face manual, iar capsarea sticlelor este realizata cu un dispozitiv activat cu piciorul. Planul pe trei ani vizeaza marirea echipei, dar si a numarului de beri din portofoliu si a capacitatii de productie pana la 90%.

Anul 2015 este unul de extindere pentru cei de la Zaganu, deoarece Fabrica de Bere Bună a fost una dintre primele afaceri mici și medii care și-au manifestat la începutul acestui an interesul pentru listarea pe bursa AeRO, iar subiectul listării este în continuare de actualitate pentru cei doi acționari (care dețin 50-50% din afacere).

Primul bar Zăganu, deschis in August 2017, numit Fabrica de Bere Bună, în Bucureşti, pe Calea Victoriei 91-93 te asteaptă.