4 Vinuri de la Domeniile Averești pe care le recomandăm în mod deosebit

Domeniile Averesti 4 Vinuri

Situată în marginea de nord-est a României, în ținuturi dezmierdate de razele blânde ale soarelui, unde pe tot parcursul anului strugurii își concentrează nectarul în boabe pregătindu-se să devină peste toamnă o băutură sacră, de legendă, crama Domeniile Averești este una din cramele care ne-a fermecat mereu cu poveștile sale și vinuri de excepție. 

Vin se face de mult în Podgoria Huși. Chiar și boierul Ștefan Negruzzi împreună cu talentatul oenolog francez Rene Faure au remarcat potențialul zonei în ceea ce privește vinurile de calitate. Dar parcă niciun vin de aici nu se compară cu cele pe care ți le vom prezenta în continuare.

Zghihara de Averești – Nativus

Puține alte vinuri produse în această zonă reflectă atât de bine misterele terroir-ului Podgoriei Huși. Zghihara de Averești, din colecția Nativus, este un vin alb, sec, produs cu multă grijă și dedicație pentru a căpăta caracterizticile sale inconfundabile. Zghihara de Averești te cucerește de la prima degustare cu arome plăcute, dar foarte discrete, de mere verzi, lime și agrișe. Este un vin parfumat și fructat, care răcit bine se asortează de minune cu fripturi din carne albă de pasăre sau pește.

Busuioacă de Averești – Diamond Junior

La acest vin, cuvântul cheie este Averești. Domeniile Averești nu sunt singura cramă care ne oferă vin de Busuioacă, dar se remarcă totuși prin calitatea lor cu adevărat deosebită. Busuioacă de Averești are o aromă unică, imposibil de imitat sau de egalat, obținută prin cultivarea atentă a mai multor biotipuri de Busuioacă. Astfel, această cramă este capabilă de a produce un vin seducător, cu arome de trandafir și busuioc, dar și de citrice bine coapte și semoase. Este un vin care se bea rece, acompaniat de gustări delicioase, dar și de prieteni cu chef de vorbă și distracție. Pregătește-te de dans înainte să servești această licoare deoarece cu siguranță îți va dezmierda toate simțurile și te va face să plutești.

Muscat Ottonel + Sauvignon Blanc Sec – Herb

Herb este o denumire românească veche, numele purtat de un neam nobil de pe meleagurile patriei noastre și totodată cuvântul englezesc pentru ierburi și plante aromatice. Numai când auzi acest termen și parcă poți deja să simți cum arome fantomatice, din cele mai fine și mai pătrunzătoare, îți zgândăresc papilele gustative și te fac să visezi la vară. Strugurii din colecția Herb, la fel ca din toate celalelte colecții Domeniile Averești, sunt culeși manual și selectați cu grijă pentru a-ți oferi cel mai bun vin pe care l-ai gustat vreodată. Incearcă să-ți imaginezi cum o aromă de coacăz negru, care se transformă încet încet într-un gust puternic de citrice îți răcorește bolta palatină și te lasă răcorit și împrospătat. dar însetat pentru mai mult.

Zghihară de Huși – Regală

De la culoare și până la gust, acest vin suplu, fructat, cu note vegetale, te face să visezi la zile însorite petrecute sub soarele de vară la câmp, cu bunicii. E un vin care îți trezește nostalgia, dar nu te lasă deznădăjduit, ci te mângâie cu arome fine, blânde, fermecătoare, ca îmbrățișarea cuiva drag pe care nu l-ai mai văzut de mult.

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj