Se încarcă...
Stil Diamond Bijuteria Stil

Stil Diamond: Ce spun despre tine bijuteriile pe care le porți?

O stil bijuterie este un tip de bijuterie care se potrivește perfect cu personalitatea și stilul tău. Care te ajută să scoți în evidență cele mai frumoase calități pe care le ai și care face ca toate privirile celor din jur să se îndrepte asupra ta. 

Conform psihologilor specializați în modă se pare că bijuteriile sunt mai mult decât simple accesorii. Printre multe altele, bijuteriile sunt unelte care ne rafinează stilul și caracterul și care ne ajută să ne îmbunătățim starea de spirit. 

Fashion psychology sau psihologia modei este știința care explică teoriile și principiile pe care se bazează industria modei, spune Shakaila Forbes-Bell fondatoarea proiectului Fashion is Psychology. 

De-a lungul carierei sale, Forbes-Bell s-a specializat în psihologia modei, ajutându-și clienții persoane fizice și companii să dezvolte o relație mai profundă cu hainele din garderobele lor. 

Psihologia modei ajută și la identificarea diferitelor aspecte care influențează alegerile noastre atunci când cumpărăm haine sau accesorii. 

Dr. Dion Terrelonge, de asemenea specialist în psihologia modei, este convins că hainele ne influențează starea de spirit. Simplul proces de îmbrăcare a hainelor preferate poate genera o plăcere deosebită și ceea ce alegem să purtăm ne poate face să ne simțim mai siguri, sau, dimpotrivă, mai puțin siguri pe noi înșine. 

Când vine vorba de bijuterii alegerile noastre capătă un înțeles și mai profund. Bijuteriile pe care le alegem, fie că este vorba de o brățară stil diamond sau un inel vintage care există în familia noastră de generații și pe care l-am primit de la un părinte, au un cuvânt greu de spus în legătură cu felul în care ne simțim. 

Bijuteriile sunt cu atât mai complexe cu cât rezistă mai bine testului timpului și cu cât evenimentele cu care le asociem sunt mai importante pentru noi. Astfel, bijuteriile capătă mult mai multă valoare sentimentală decât hainele și, de multe ori, în ochii posesorului, această valoare sentimentală depășește cu mult valoarea propriu-zisă a bijuteriei în cauză. 

Stil Diamond: Ce spun despre tine bijuteriile tale? 

O bijuterie poate dezvălui nenumărate lucruri despre persoana care o poartă. Judecând o persoană după bijuteriile sale îți poți face o idee destul de clară cu privire la situația sa materială, la cultura din care face parte, la stil personal, la bunul său gust etc. 

De asemenea, alegerea unei bijuterii în detrimentul alteia, ascultându-ți inima, este cea mai candidă dovadă de acceptare a propriei identități, a sinelui. 

Gândește-te la bijuterii ca la culori. Fiecare dintre noi avem anumite culori care ne reamintesc de momente speciale, de persoane dragi, de concepte. Atunci când nr îmbrăcăm cu o anumită culoare, automat adoptăm și trăsăturile de caracter cu care asociem culoarea respectivă. 

Cea mai studiată culoare de către psihologi este roșul. Roșul este asociat cu ideea de romantism, pasiune, putere în majoritatea culturilor de pe glob. Conform specialiștilor, atunci când purtăm roșu devenim mai alerți, mai conștienți de lucrurile din jurul nostru și ne concentrăm mai bine. 

Și la fel stau lucrurile și când vine vorba de bijuterii. O bijuterie cu rubine de exemplu, ne oferă un aer romantic, misterios, dar și imaginea unei persoane bine ancorata în realitate, cu picioarele pe pământ, care știe exact ce vrea de la viață și cum să obțină. 

O altă calitate unică a bijuteriilor este efectul de coțofană pe care acestea îl exercită asupra oamenilor. Dacă vrei ca toate privirile celor din jur să se îndrepte asupra ta, atunci poartă bijuterii statement și aceștia se vor uita la tine așa cum privirile coțofanelor se îndreaptă magnetizate către cioburile de sticlă sau alte obiecte mici și strălucitoare. 

Mai presus de toate însă, cea mai importantă este valoarea simbolică a bijuteriilor de calitate. Forbes-Bell povestește că ea însăși a dezvoltat o relație mai puternică și mai profundă cu bijuteriile sale de când a început să studieze psihologia modei. 

Bijuteriile au o putere incredibilă când vine vorba de a aduce la viață amintiri mai vechi și de a ne aminti cine suntem cu adevărat. 

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: